Стабілізатор напруги – пристрій, що відповідає за безпечне використання побутових приладів і різного професійного обладнання. За його допомогою здійснюється регулювання та вирівнювання струму мережі, і особливо затребуваний такий прилад там, де спостерігається постійне відхилення показників мережі від норми.

Встановлюються пристрої і для домашнього користування, і в офісах, і в різних організаціях, що працюють зі складною технікою. Купити стабілізатор напруги в Україні можна в різних модифікаціях та виконанні.

Основні види пристроїв

Класифікація стабілізаторів передбачає перелік безлічі різних факторів – тип установки, формат виконання, специфіку використовуваних матеріалів, основне призначення, вартість, марку виробника і багато чого іншого. Що ж стосується базової типології, то вона наступна:

Релейні стабілізатори

Такі вироби забезпечують ступінчасте регулювання напруги, яке відбувається за рахунок приєднання спеціальних обмоток автотрансформатора за допомогою замикання реле. Кожне з цих підключень забезпечує нормальні показники напруги. Важливими перевагами цих приладів є їх доступна вартість, а також ціна комплектуючих.

Симісторні стабілізатори

Цей варіант за конструкційними особливостями нагадує попередній, однак тут замість реле присутні елементи напівпровідникового типу-симістори або тиристори. Оскільки в таких приладах немає механічної складової, то термін експлуатації їх значно підвищується. Проте, ціна продукції даного виду в декілька разів дорожча за релейні вироби.

Сервопривідні стабілізатори

Принцип роботи цих пристроїв нагадує роботу реостатів. У їх складі є спеціалізований електричний привід, який пересуває силові контакти по типу щіток або роликів витками трансформатора. За наявності збоїв в напрузі двигун ставить контакт в потрібне положення на нову обмотку, забезпечуючи тим самим плавне регулювання напруги на виході.

Ферорезонансні стабілізатори

До їх складу входять дросельні шунти із сердечником та конденсатор. Вироби забезпечують високий показник точності в роботі, але в побутовому секторі практично не використовується.

Де замовити

Зайшовши на сайт elektrovoz.com.ua, ви зможете швидко підібрати пристрої для свого будинку або для роботи. У переліку продукції:

·         вироби різної потужності;

·         ті, які підключаються до одно- або трифазної лінії;

·         підлогові, настінні, переносні;

·         з різним діапазоном вхідної та вихідної напруги;

·         з опціями за зеленим тарифом, універсальні і багато інших.

Для більш комфортного пошуку на сторінці сайті передбачений рубрикатор, що дозволяє відсікти все зайве. Замовляючи стабілізатори у нас, ви отримуєте надійну підтримку для домашньої та робочої техніки на довгі роки.