Ліпосакція є однією з найбільш поширених пластичних операцій в світі. Суть операції полягає в тому, щоб скорегувати контури фігури за допомогою відкачування жиру.

Іноді помилково люди думають, що ліпосакція є повноцінною самостійною методикою схуднення. Але це не так.

Завдяки проведенню такої операції можна лише виправити наявні недоліки фігури, які не виходить прибрати повністю за допомогою дієти і фізичного навантаження.

Але якщо ви все таки зважилися на ліпосакцію, вам можливо буде цікаво дізнатися про деякі найбільш поширені міфи / факти, пов’язані з нею.

Міф № 1. За допомогою ліпосакції можна раз і назавжди схуднути.

На жаль, така думка дуже поширена в народі. Рано чи пізно, але напевно, кожен пластичний хірург стикається з таким пацієнтом, який приходить і просить позбавити його від 10-15 кілограм зайвої ваги за одну операцію.

Як вже ми говорили на самому початку, ліпосакція – це операція, яка спрямована на корекцію фігури, а не на порятунок проблеми зайвої ваги.

Максимальний обсяг жирової тканини, який можна видалити під час однієї операції без шкоди для здоров’я пацієнта досягає 4-6 літрів. Але якщо пацієнт продовжує мріяти, що відразу за помахом чарівної палички позбудеться всієї своєї зайвої ваги, то тут йому на допомогу прийдуть грамотні дієтолог і фітнес-тренер.

Міф № 2. У ліпосакції немає особливих протипоказань.

При підготовці до ліпоаспірації (ліпосакції), як і до будь-якої іншої операції, необхідно здати основні розгорнуті аналізи, а також обговорити з лікарем проведення самої операції, щоб виключити будь-які ризики.

Навіть малесенька ліпоаспірація на підборідді має свої нюанси, які лікар повинен враховувати. Тому ліпосакція має досить багато протипоказань: цукровий діабет, варикозне розширення вен, проблеми з серцем і деякі інші.

Міф № 3. Операція проводиться амбулаторно і ефект видно відразу.

Щодо амбулаторного проведення ліпосакції – це частково правда, але тільки в тому випадку, якщо ліпосакція жиру була невеликою, наприклад, на підборідді. В такому випадку пацієнт може в той же день йти додому. Але якщо ж була прооперована велика ділянка, припустимо живіт, то в такому випадку пацієнт знаходиться під наглядом лікарів не менше доби.

Відносно того, що відразу після ліпосакції видно результат, то це не зовсім так. Так, після відкачування жиру на животі або ліпосакції лобка, наприклад, можна вже побачити досить значні зміни фігури, але остаточний результат буде видно тільки через 3-6 місяців.

Щоб відновлення проходило м’яко і без ускладнень, необхідно чітко дотримуватись рекомендацій лікаря.

Через 3-4 дні після ліпосакції людина може повернутися до звичного ритму життя, але ще не менше місяця необхідно буде носити компресійну білизну, яке допомагає зменшити набряки і сприяє підтяжці шкіри.

Міф № 4. Ліпосакція – це назавжди і після неї неможливо знову набрати вагу.

Незважаючи на те, що після операції більшість жирових клітин, так би мовити “йде” з проблемних зон, проблема зайвої ваги нікуди не зникне, якщо людина продовжує вести колишній спосіб життя.

Звичайно, можливий і такий варіант, що на місцях проведення ліпосакції новий жир не з’явиться (або з’явиться в менших кількостях), але тоді швидше за все жир доведеться відкачувати з інших зон.

Тому ліпоаспірація сама по собі не є тією “чарівної пігулкою”, яка подарує вам гарне і підтягнуте тіло. Якщо після операції не вести здоровий спосіб життя, то вам доведеться через 2-3 роки знову зустрітися з пластичним хірургом для повторної операції.

Міф № 5. Після ліпосакції шкіра, як повітряна кулька без повітря.

Іноді при проведенні такого роду операції на шкірі дійсно можуть з’явитися горбки, “брижі” тощо. Такі наслідки ліпосакції можливі з двох основних причин.

Але! Таке можливо тільки, якщо хірург працює неграмотно або використовує застарілі методи. Наприклад, в клініці «ЗлатаДерма» використовується апарат Body Jet, який дбайливо відділяє жирові відкладення струменем розчину.

Також, після операції пацієнт може зробити RF ліфтинг для додаткової підтяжки шкіри і стимуляції вироблення в ній колагену.

Але все ж найкращим рішенням стане вибір адекватного фахівця, який має значний досвід в проведенні таких операцій і зможе виконати всі ваші побажання акуратно і якісно.

Тому, перш ніж остаточно зважитися на ліпосакцію, почитайте в інтернеті відгуки про клініку і лікарів, які в ній працюють.

На жаль, у всьому світі поки немає єдиної думки щодо за або проти ліпосакції. Тому тут кожен вирішує для себе сам. Так само немає єдиної ціни на дану послугу.

Якщо ви задасте пряме запитання: “Скільки коштує відкачати жир?”, То так відразу вам навряд чи хто-небудь зможе абсолютно точно відповісти. Адже вартість такої операції залежить в першу чергу від площі оброблюваної зони, а вже потім від ряду інших медичних чинників.