Всі ми прагнемо бути красивими і доглянутими, а створювати і підтримувати природну красу нам допомагають в таких спеціалізованих закладах, як перукарні та салони краси. Ми звикли вважати ці поняття синонімічні, але, хоч послуги в таких місцях часто перегукуються, ставити між ними знак рівності буде не зовсім правильно. Чим саме відрізняються перукарні та салони краси – читайте нижче в матеріалі Журналу Locator.ua .

Що таке перукарня?

Перукарня називають закладу, де надають послуги, спрямовані на догляд в основному тільки за волоссям. Зазвичай в перелік послуг входять:

  • стрижки;
  • укладання;
  • зачіски;
  • фарбування;
  • мелірування;
  • процедури по догляду за волоссям;

​​Всі перукарні поруч з вами шукайте на Locator.ua

Іноді, також, перукарні (як і салони краси) можуть займатися продажем професійних косметичних засобів для волосся для використання в домашніх умовах.

Окремі перукарні також надають клієнтам таку процедуру, як гоління.

В залежності від класу такого закладу будуть відрізнятися не тільки майстри, які там працюють, а й інструменти, техніка, косметика і підхід до клієнта. Як правило, в “ стандартної перукарні біля будинку ” і елітному перукарському салоні різними будуть не тільки ціни, а й результат і навіть атмосфера в закладі.

Так, професійні перукарі не просто добре стрижуть і фарбують, але і вміють підбирати стрижку, виходячи з даних клієнта або клієнтки, і можуть порекомендувати колір волосся, який максимально підійде цветотіпу відвідувачки, тип зачіски та укладки.

Якщо говорити про загальну атмосферу закладу, то середньостатистичні перукарні орієнтовані на безперервний потік клієнтів. Майстри швидко роблять свою роботу і готові стригти, укладати чи фарбувати наступного відвідувача. Ставка в більшості таких закладів робиться не на комфорт клієнта, а на надання йому послуги – результаті роботи. Перукарні ідеальні для тих, хто хоче швидко і бюджетно зробити зачіску, постригтися або змінити колір волосся.

Що таке салон краси?

Основна відмінність між перукарні і салоном краси полягає в переліку послуг, які вони надають своїм клієнтам. Якою б елітною не була перукарня, за асортиментом послуг вона ніколи не зможе зрівнятися з салоном краси, який являє собою багатопрофільну студію. У подібних закладах в більшості випадків надають весь спектр послуг для волосся, а також роблять різні процедури для особи, тіла і нігтів. Так, в салоні краси ви можете замовити не тільки великий перукарський сервіс, але також і:

  • апаратні процедури для обличчя і тіла;
  • всілякі маски і обгортання;
  • масажі;
  • чистки і пілінги;
  • манікюр і педикюр;
  • уколи краси;
  • макіяжі.

​​Всі салони краси поруч з вами шукайте на Locator.ua

Загальна атмосфера в салоні краси і підхід до клієнтів також залежить від класу закладу, але в більшості таких локацій до послуг відвідувачів зручні дивани, свіжі номери модного глянцю, кава і чай. Тут дбають про комфорт клієнтів і зацікавлені в тому, щоб вони ставали постійними.

Істотно відрізняється в салонах краси і рівень персоналу. Так, якщо з перукарнями та перукарями все зрозуміло, то фахівців в салонах краси прийнято називати стилістами. У більшості випадків тут працюють справжні професіонали, які мають величезний досвід і не бояться складних завдань. Нерідко, записавшись в салон краси на стрижку або фарбування, можна потрапити до фахівця не тільки з відповідними сертифікатами, але і всілякими профільними нагородами.

Основні відмінності перукарень та салонів краси

Часто різниться в перукарнях і салонах краси і цінова політика. Якщо говорити про звичайний закладі, які зустрічаються майже на кожному кроці, то вартість послуг в них, природно, буде істотно нижче, ніж в студіях краси. Але якщо порівнювати розцінки на такі ж процедури в салонах краси та перукарнях салонах приблизно одного рівня, то відмінності будуть несуттєві.

Відрізняються перукарні та салони краси та за рівнем завантаженості. Так, в середньостатистичній перукарні, швидше за все, ви зможете постригтися без попереднього запису. А ось до деяких салони краси стоїть черга на місяці вперед. Це обумовлено багатьма факторами, зокрема тим, що салонів краси набагато менше, ніж перукарень.

Перевагою салонів краси перед вузькопрофільними закладами можна назвати і економію часу. У такій студії можна зробити і укладку, і макіяж, і манікюр, а значить, перед важливою подією вам не доведеться бігати по всьому району в пошуках різнопрофільних майстрів. В окремих випадках навіть дві різні процедури можуть робити двоє майстрів одночасно.

Ще один безперечний плюс салонів краси – це їх клієнтоорієнтованість. Так, на відміну від звичайних перукарнях, у багатьох подібних студіях, особливо якщо ми говоримо про мережевих закладах, можна придбати подарункові сертифікати на певну суму. Нерідко в таких салонах краси постійним клієнтам надається знижка на послуги.

Таким чином, головною відмінністю перукарні від салону краси є асортимент послуг , які надають в цих двох типах закладів. Перукарня – це вузькоспеціалізоване заклад, де доглядають виключно за волоссям. У салонах краси , крім догляду за волоссям, можуть запропонувати також процедури для особи, тіла і нігтів. Крім того, в перукарнях і салонах краси різниться цінова політика , і як правило рівень професіоналізму персоналу і загальна атмосфера.