Гіпсокартон є одним з найбільш популярних будівельних матеріалів, за допомогою якого можно реалізувати оригінальний дизайнерський проект та облаштувати стіни, стелю. Матеріал став затребуваним завдяки своїм експлуатаційним властивостям, а також простоті обробки та монтажу. Крім того, навіть ціна гіпсокартону Кнауф, який вважається флагманом на ринку, є досить демократичною.

Переваги використання гіпсокартону

Гіпсокартонні листи дозволяють вирішити різноманітні завдання із зонування та оздоблення простору, незалежно від того, з якого матеріалу побудовано будинок. Завдяки пористій структурі матеріал виконує функцію терморегулятора в приміщення. Гіпс регулює вологу, поглинаючи спочатку надлишок, а потім віддаючи його назад. 

Гіпсокартон також є одним із найбільш екологічних та нешкідливих будматеріалів, що виробляються промисловим способом. Він не виділяє токсичних речовин та відноситься до високого класу вогнестійкості.

Ще одна перевага, це можливість купити даний матеріал онлайн з доставкою на об’єкт. Багато інтернет-магазинів пропонують якісний гіпсокартон із зручною доставкою. Наприклад  магазин будматеріалів alkiv.ua пропонує гіпсокартон, який відрізняється максимальним показником вологостійкості. 

Сфера застосування

Основне призначення гіпсокартону — оздоблення стін. Коли потрібен простий та швидкий ремонт, цей матеріал стає незамінним. Він підходить для облицювання більшості поверхонь, у тому числі газоблоків, дерева, бетону тощо. З його допомогою можно підготовути стіни для їх подальшого оздоблення фарбами, шпалерами, керамічною плиткою. Якщо вам необхідно сховати інженерні комунікації або швидко та якісно вирівнити поверхню стін, то гіпсокартон стане оптимальним рішенням. Крім того, гіпсокартон є актуальним для зведення перегородок. 

Універсальність гіпсокартону також оцінили дизайнери. Матеріал можно застосовувати для виділення невеликих ніш, будування арок, обладнання шаф, створення декоративних елементів. Гіпсокартон дозволяє зробити стильний дизайн інтер’єру в одній із найромантичніших частин будинку — мансардній зоні. Для подібних цілей краще використовувати вологостійкі листи Knauf. Матеріал гарно зарекомендував себе як всередині жилих приміщень, так у бесідках та гаражах.

Наостанок зазначимо, що гіпсокартон виробляється та надходить у продаж ідеально рівними листами стандартизованих розмірів. Це позитивно відображається на експлуатації та монтажі матеріалу. Саме правильне встановлення листів є гарантією довготривалої служби гіпсокартону.