Навушники та гарнітури призначаються у тому числі для того, щоб звільнити руки. Але іноді руки звільняються для того, щоб зайняти їх чимось іншим (наприклад, сумками!) і регулювати гучність з iPhone вже не вийде.

І коли у вас руки зайняті, але не телефоном, а виникає потреба відрегулювати гучність у бездротових навушниках AirPods від Apple – зробити звук голосніше або тихіше ви задаєтеся питанням: «де на цих навушниках регулювання гучності?», адже на дротовій гарнітурі від «яблучних» гучність регулюється там де мікрофон – на рівні шиї приблизно.

Та ж проблема, якщо не працює кнопка регулювання гучності (потрібний ремонт iPhone?).

Правильно це питання поставити ось так: «ЯК на навушниках AirPods регулювати гучність?», тому що на це питання у нас для вас є відповідь, а на попереднє запитання (де регулювання гучності) відповідь негативна – кнопка регулювання гучності в AirPods’ах відсутня. Але не засмучуйтесь, є метод, це ж Apple! 🙂

Як регулювати гучність на AirPods

Як ми вже написали вище – кнопка гучності в цих навушниках не передбачена – її просто нікуди було «вставити», адже цінність цих навушників у тому, що вони за розміром майже не відрізняються від стандартних провідних «яблучних», а докучливого дроту в них ні!

Але Apple – це екосистема. І ви можете керувати одним приладом за допомогою іншого. Гучністю навушників можна керувати за допомогою Сирі з голосу!

Для цього необхідно активувати Сірі та попросити її збільшити/зменшити гучність, наприклад, при прослуховуванні музики: «збільшити гучність», «зробити голосніше», «зробити максимальну гучність», «зробити тихіше», «зменшити гучність» тощо.

Звичайно, попередньо для зручності на подвійне торкання одного з навушників необхідно прив’язати команду запуску Сірі. Це можна зробити в меню установок: Установки -> Bluetooth -> AirPods -> Двічі торкнутися AirPod.

В принципі, якщо ви користуєтеся Сірі, то для вас це буде навіть зручніше ніж якась безглузда кнопка (а вона в таких компактних навушниках може бути тільки такою), але якщо ви не використовуєте Сірі – саме час почати!